A brand new year
Image default
Gezondheid

Serotonine

Serotonine is een neurotransmitter die door ons eigen lichaam wordt aangemaakt. Een neurotransmitter werkt eigenlijk als een boodschapper (transmitter) tussen het lichaam en de hersenen (neuro). Dit is ook het geval bij serotonine, daarnaast heeft deze wonderstof ook nog een hoop andere belangrijke functies in ons lichaam. De stof speelt een belangrijke rol bij onze spijsvertering en reguleert onder andere ons hongergevoel en vermoeidheid. Ook speelt deze stof een belangrijke rol bij het reguleren van onze stemming en wordt er dan ook een verband gezien tussen een tekort van de neurotransmitter en depressies. In feite heeft de stof dus een soortgelijke werking als dat van een hormoon.

De meest belangrijke functie van de stof serotonine is die als neurotransmitter. Deze groep van stoffen werken als boodschappers die de communicatie in de rest van je lichaam verzorgd. Zo verteld serotonine je hersenen dat je moe bent, honger hebt, maar speelt ook in op je gevoel. Het verteld onze hersenen om ons vrolijk of juist verdrietig te voelen. Verder speelt serotonine ook een rol bij verschillende andere functies in ons lichaam zoals zoals leren, temperatuur, geheugen, gedrag en stemming. Serotine werkt ook al in de oprekking van de maag, dat zorgt er voor dat we ons hongerig voel, of juist niet. In het donker zet een deel van de serotonine in ons lichaam zich om in melatonine wat weer invloed uitoefent op ons vermoeidheidsgevoel. Tekorten van serotonine veroorzaken altijd een hoop problemen, zo kan het eet stoornissen, slaap stoornissen en of depressies veroorzaken.

Om de aanmaak van serotonine te stimuleren is het raadzaam om de stof topvitamins tot je te nemen, samen met de vitamine B6 zijn zij de bouwstenen van de stof serotonine. De wonderstof 5-HTP valt helaas moeilijk uit onze eigen voeding te verkrijgen. De stof is in kleine hoeveelheden terug te vinden in onze dagelijkse voeding. Maar er is geen voeding die er in hoge mate bovenuit springt. Om er toch zeker van te zijn dat je voldoende binnenkrijgt zijn er voedingssupplementen die deze stof in combinatie met topvitamins.nl aanbieden.

http://www.topvitamins.nl/