A brand new year
Image default
Gezondheid

Gezonde sigaret roken met de e-sigaret

Vroeger leek het onmogelijk, het roken van gezonde sigaretten. Sigaretten kunnen uiteraard grote schade aanbrengen aan het lichaam van de roker, maar ook voor de omgeving van de roker. Omdat toch vele mensen er grote moeite mee hebben om te stoppen met roken, is er de ideale oplossing gevonden. De elektrische sigaret.

Wat is een elektrische sigaret?

Het roken van een e-sigaret wordt steeds populairder. En waarom ook niet, het is beter dan het roken van gewone sigaretten. Een elektrische sigaret is dan ook de ideale tussenweg. Men hoeft niet te stoppen met roken, maar er wordt wel op een gezondere manier gerookt. De e-sigaret is een speciaal ontworpen sigaret waarbij geen gebruik wordt gemaakt van tabak. Het elektrisch roken is ontworpen om het normale roken te simuleren. Het wordt daarom ook wel als het ideale hulp middel gezien om te stoppen met roken. 

Hoe werkt een elektrische sigaret?

Een e-sigaret bestaat in totaal uit drie onderdelen. Namelijk de batterij, de vulling en een verdamper. Deze drie onderdelen zorgen er samen voor dat het elektrische roken in werking kan worden gezet. Bij het roken van een e-smoker komen er geen schadelijke stoffen in het lichaam terecht. Hierbij kun je denken aan stoffen zoals teer en koolmonoxide.

De vulling

Een e-sigaret wordt gevuld met een speciale vulling. Dit worden ook wel e-liquids genoemd. Deze vullingen bestaan uit een vloeistof met een bepaalde smaak. Het aanbod op het gebied van de verschillende smaakjes is enorm uitgebreid. Hierbij kun je denken aan smaken zoals aardbei, chocolade, cappuccino, appel en ga zo maar door. De vulling wordt in de e-smoker verdampt. Deze damp inhaleert men bij het roken van een elektrische sigaret. Bij het kiezen van een e-liquid kan er de keuze worden gemaakt tussen smaakjes met of zonder nicotine.

http://www.smokesmarter.nl/e-sigaret-kopen