A brand new year
Image default
Gezondheid

Afvallen met een dieet: hoe doe je dat?

In dit artikel lees je alles over afvallen met een dieet. Een overzicht van verschillende mogelijkheden.

Fitness dieet

Het fitness dieet is voor veel mensen een onbekend fenomeen. Meestal denk je bij een dieet aan een dieetvorm waarbij je het eten zo veel mogelijk links laat liggen. Gewoon ontbijten, minder avondeten en probeer de tussendoortjes te vermijden. Dat is meestal de algemene gedachte bij diëten. Dit is echter niet het geval bij het fitness dieet. Dit dieet werkt anders. Hoe werkt het fitness dieet?

Voeding tijdens fitness dieet

De voeding is misschien wel het meest belangrijke aspect bij het fitness dieet. Je moet om te beginnen flink en gezond ontbijten. Neem bijvoorbeeld veel yoghurt met genoeg eiwitten erin. Daarna kun je er even tegenaan. Een flink ontbijt (koolhydraten mogen er bij zitten, maar probeer dat zo veel mogelijk te minderen) zorgt ervoor dat je overdag veel kan verbranden. Als tussendoortje moet je ervoor zorgen dat je vooral eiwitten tot je neemt. Een eiwit shake voor of na het trainen kan ook zeer effectief werken, lees hier hoe je kan afvallen met eiwitshakes. Bij het avondeten is het verstandig om wat minder te eten dan normaal. Neem bijvoorbeeld rijst met kipfilet en probeer normale porties hiervan te eten. Veel eten ’s avonds vertraagt het proces omdat je dan minder kan verbranden als je slaapt. Als je echt wil afvallen en wil dat het fitness dieet werkt, moet je je echt volledig aan je eetschema houden. Je voeding is waarschijnlijk nog belangrijker dan het sporten zelf. Maar, als je spieren wil kweken, zal je ook genoeg moeten sporten. Maar dat spreekt uiteraard voor zich.

Sport

Bij het sporten is het belangrijk dat je niet te veel hooi op je vork neemt. Zo is het het verstandigst om een rustdag te houden na een dag sporten om goed te herstellen van je inspanning. Probeer ook niet te veel in een keer te doen. Overcompensatie kan leiden tot vervelende blessures of stagnatie van het proces van spieren kweken. Te veel gewicht willen drukken of te lang sporten kan ervoor zorgen dat je juist minder resultaat gaat zien dan je gehoopt had. Zorg er dus voor dat je goed en verstandig sport. Als je je dan aan je schema weet te houden, zal je vanzelf het resultaat zien. Het fitness dieet is wel een erg effectief dieet. Je verliest vet en zet het om in spieren. Je gaat er dus ook nog eens een stuk beter uit zien. En wie wil dat nou niet? Daarom is het een goed idee om een fitness dieet te volgen.

Fruitdieet

Een interessant dieet om te volgen is het fruitdieet. Zoals meteen duidelijk zal zijn behelst dit dieet vooral het eten van erg veel fruit. Er mag zoveel fruit worden gegeten als je zelf wilt, dus je hebt eigenlijk nooit honger tijdens het fruitdieet. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere diëten waarbij het hongergevoel toch vaak een groot probleem is. Voorwaarde van het fruitdieet is natuurlijk dat je houdt van fruit en ook dat je de kosten van het fruitdieet kan opbrengen aangezien fruit niet het goedkoopste voedselproduct is op de markt.

Hoe werkt het fruitdieet?

Het fruitdieet werkt als volgt. De volgende soorten fruit zijn aangeraden om te gebruiken; banaan, mandarijn, aardbeien, druiven, appel, peren.

Fruitdieet en voorbeelden fruit

Fruit waarbij ook een stevige bodem wordt gelegd zoals banaan is aangeraden om te gebruiken tijdens het dieet, eet hier echter niet te veel van. Het is wel de bedoeling dat je tijdens het fruitdieet leert om minder te eten zodat je na het fruitdieet ook minder behoefte hebt om veel te eten. Dus ondanks dat het wel is toegestaan om fruit te eten totdat je geen hongergevoel meer hebt is dit misschien niet de beste manier om het fruitdieet te volgen. Om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen raden we aan om een gewoon avondmaal te nuttigen. Bij het ontbijt, bij de lunch, tussen de lunch en het avondeten en na het avond eten is het mogelijk om dat fruit te eten. Probeer structuur te houden in jouw dieet, dus eet dezelfde hoeveelheden en laat dit niet variëren, probeer ook dagelijks meerdere soorten fruit te eten tijdens het fruitdieet.

Fruitdieet, sporten en afvallen

Het fruitdieet kan goed gecombineerd worden met sporten, de voorwaarde is wel dat in dit geval sportvoeding wordt gebruikt om genoeg voedingswaardes in het lichaam te hebben om een training vol te kunnen houden. Een fruitdieet is erg effectief en je kunt veel afvallen zeker in combinatie met een sport. Echter is het niet aangeraden om eiwitten te eten omdat dit de afbraak van het fruit hindert. Daarnaast is het belangrijk om goed in de gaten te houden of je genoeg voedingsmiddelen binnenkrijgt om het fruitdieet te combineren met een sport.

Tip 1: Het fruitdieet is een dieet wat je niet langer dan 2-3 weken hoort te volgen.

Tip 2: Drink genoeg tijdens het fruitdieet, denk aan verse sinaasappelsap.

Eieren dieet

Het eieren dieet, een niet zo heel bekend dieet, maar desalniettemin hoeft het niet te betekenen dat het ook een slecht dieet is. Steeds meer mensen maken gebruik van het eieren dieet, en dat is niet voor niets. Het eieren dieet duurt niet lang, kan lekker zijn en is effectief bij het afvallen. Zo kun je al snel rond de 5 kilo kwijt zijn! Maar hoe gaat dit dieet precies in zijn werking en is dit wel een gezond dieet.

Hoe werkt het eieren dieet bij afvallen?

Bij het eieren dieet hoef je niet uitsluitend eieren te eten, maar wel voornamelijk. Je mag bij het avondeten een cracker en een salade eten en bij het middageten een tomaat. Verder bestaat je voeding qua eten wel uitsluitend uit eieren, maar je mag zelf bepalen hoe je die eieren eet. Je kunt ze op veel verschillende manieren bereiden, zolang je maar geen boter of olie erbij gebruikt. Je mag wel koffie en thee drinken, maar dan zonder suiker en melk. Probeer verder zo veel mogelijk water te drinken in plaats van frisdank als cola en alcohol. Dit eieren dieet mag je maar maximaal een week volhouden. Dit is omdat je cholesterol gehalte een stuk omhoog kan gaan. Heb je al van jezelf een hoog cholesterol gehalte, dan mag je dit dieet niet volgen omdat het schadelijk kan zijn voor je gezondheid in dat geval. Het eieren dieet is een dieet waarmee je desondanks in korte tijd veel kunt afvallen. Hierom wordt het voornamelijk ook gebruikt, om in korte tijd veel gewicht te verliezen. Het is dus een crashdieet, deze diëten zijn veelbesproken doordat je snel afvalt in korte tijd. Dit laatste is niet per se ongezond zolang je het eieren dieet niet te lang volgt en daarnaast ook goed drinkt en af en toe een kleine aanvulling op het dieet met een salade, boterham of cracker is zeker aangeraden.

In dit artikel las je alles over afvallen met een dieet. Wil je meer hulp, dan kun je bijvoorbeeld supplementen bestellen bij iHerb.