Liebherr WTes 5872 Vinidor is een meer dan fraaie wijnkast

Liebherr WTes 5872 Vinidor

De warme dagen zijn op komst en dan zie je het aantal bestellingen toenemen van de zeer fraaie Liebherr WTes 5872 Vinidor. Het paradepaardje uit de stal van Liebherr. Liebherr wordt gezien als de Rolls Royce onder de wijnklimaatkasten en maakt die reputatie telkens waar. In Nederland wordt deze wijnkast niet vaak geleverd door witgoedleveranciers, omdat zij niet voldoende op de hoogte zijn van de werking van de wijnklimaatkast. Particulieren komen al snel terecht bij de wijnkastspecialisten als Cavepromotor. Vooral om dit bedrijf haar oorsprong heeft gevonden in de wijnindustrie.

 

Een wijnklimaatkast heeft als voordeel dat je verschillende temperaturen kunt instellen. Stel je hebt de WTes 5872, dan heb je drie afzonderlijke temperatuurzones. De bovenste kun je bijvoorbeeld instellen op 18 graden, de middelste op 8 graden en het onderste deel op op 12 graden. Het bovenste deel gebruik je dan om rode wijn op serveertemperatuur te hebben, het midden deel voor wit en het onderste kan worden gebruikt voor het bewaren van wijn.

En heeft u een feestje met champagne, dan kunt u makkelijk een van de compartimenten instellen op 5 graden, zodat de champagne tot zijn recht komt. Het gebeurt ook wel dat mensen het compartiment misbruiken voor de opslag van frisdranken en bier. Maar dat weet u niet van onsJ

De echte wijnliefhebbers moeten ook Vibration Reduction Blocks hebben om de omgevingstrillingen te elimineren. Deze blocks zijn ontwikkeld in opdracht van Cavepromotor waarop de wijnkast wordt geplaatst. Zodra de wijnen worden geplaatst zakt de wijnkast naar verhouding in de blocks welke fungeren als een soort ‘schokbreker’. Het vernuft is zit hem in de eenvoud waarbij de opmerking gemaakt moet worden dat de nieuwste generatie blocks nog slimmer is dan voorgaande.

En dat moet er ook nog iets worden vermeld over de luchtvochtigheidsgraad. De optimale luchtvochtigheidsgraad voor wijn ligt tussen de 50% en 75%. Alleen hoe gaat u dit meten? Stel dat de luchtvochtigheidsgraad te laag is, hoe weet u dat dan? U moet tenslotte de ventilator in de wijnkast inschakelen. Om dit te ondervangen in het kader van meten is weten, krijgt u van Cavepromotor altijd een digitale hygrometer meegeleverd bij uw wijnkast. Heeft u achteraf vragen of het beïnvloeden van de luchtvochtigheidsgraad, dan staan de specialisten van Cavepromotor u graag te woord. Zij delen samen met u de passie voor wijn! Het leven is te kort om slechte wijn te drinken, maar we moeten de wijnen in onze dichtbevolkte land wel goed behandelen. Dat doet u met een wijnklimaatkast.