Schakelmateriaal kent veel smaken

Tijden veranderen en dat geldt ook voor de aankleding van het huis. Het gebruik van stroom is in de verleden 100 jaar grondig veranderd. Vanwege de vernieuwende functies zijn ook de eisen veranderd. Je wilt je apparatuur graag kunnen gebruiken op de plaatsen die jij werkbaar vindt en je houdt van elegant licht in jouw verblijf.

In klassieke verblijven, zoals de voortdurend populairdere jaren ‘dertig verblijven, kan het noodzakelijk zijn om bijkomende electrische voorzieningen aan te leggen. Maar evenzeer bij veelal modernere huizen kan de aanbieding van elektriciteit niet op jou verlangens aansluiten. Voor het afstemmen van het licht en de stopcontacten is bouwmateriaal mogelijk dat geen speciale inbouw nodig heeft. Dit opbouw schakelmateriaal voorkomt dat je ruimte vrij moet maken op de wand, zuiver en louter omstreeks de lichtknop te herbergen. Dat maakt het een eenvoudigere oplossing alvoor het plaatsen van schakelaars op de geprefereerde positie.

Systeem schakelmateriaal zijn beschikbaar in verscheidene soorten schakelingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een 1-polige schakelaar, die geschikt is voor droge plaats, ofwel een 2-polige knop, geschikter voor natte ruimtes.

Handig voor verscheidene verdiepingen is de wisselschakelaar. Hierbij vermag de verlichting immers worden bediend vanaf een paar plekken. Deze schakelaar is ook mogelijk met meer dan 2 bedieningspanelen en wordt vervolgens een kruisschakelaar genoemd. Wilt gij 2 lichten vanaf een locatie gebruiken vervolgens kan dit ook. Deze schakelknop heet een serieschakelaar en bestaat uit 2 halve knoppen.

Voor enkele ruimten kan het tactvol zijn de verlichting na een afgewogen tijd uit te laten gaan. Hiervoor heb je een trappenhuisautomaat benodigd. Wil je een lichtknop die je herhaaldelijk nogmaals in kunt drukken zonder dat hij van toestand veranderd? Een impulsrelais is hiervoor de oplossing.

https://www.installatievakwinkel.nl/schakelmateriaal