Doe het zelf wasmachine reparatie of een monteur inhuren? Fix het zelf.

Een kapotte wasmachine zelf repareren

Een kapotte wasmachine betekent een ramp in de meeste huizen. Daarom heeft wasmachine reparatie Amsterdam deze reparatiehandleiding gemaakt om u te helpen bij het repareren van een luidruchtige wasmachine in Amsterdam. Hoewel een reparatie van de wasmachine misschien ontmoedigend lijkt, hebben miljoenen van onze klanten ons verteld dat het eigenlijk vrij eenvoudig is! Om u op weg te helpen, hebben we een lijst samengesteld met de meest voorkomende onderdelen die een wasmachine lawaaierig maken. U kunt deze lijst gebruiken om te achterhalen welk onderdeel moet worden vervangen en vervolgens kunt u uw modelnummer invoeren in de zoekfunctie om het onderdeelschema en meer te vinden.

 Reparatie van de afvoerpomp 

De afvoerpomp op een wasmachine wordt gebruikt om het water uit de waskuip vóór en tijdens de centrifugeercyclus te pompen. De pomp kan door een riem worden aangedreven, door een motor worden aangedreven of een eigen elektromotor hebben. Een geluid afkomstig van de wasmachine tijdens of na de centrifuge kan aangeven dat de afvoerpomp een beperking heeft of defect is geraakt.

 

 Vervolg van de reparatie

Verwijder het voorpaneel of de behuizing om de pomp te lokaliseren en bedien vervolgens de wasmachine om te controleren of de pomp de bron van het geluid is. Wees voorzichtig, want u wordt nu blootgesteld aan bewegende delen en elektrische circuits. Als u kunt bevestigen dat het geluid afkomstig is van de pomp, ontkoppelt u de stroom van de wasmachine en verwijdert u de toevoerslang naar de pomp. Gebruik een opvangbak om het water uit de slang en de pomp op te vangen. Inspecteer de waaier van de pomp op tekenen van vreemde objecten die mogelijk het geluid of schade aan de waaier veroorzaken. Draai de waaier handmatig om te controleren of hij niet vastzit of versleten is. Voorladers gebruiken vaak een op zichzelf staande elektrische afvoerpomp en de motor kan versleten of beschadigd zijn en vereisen dat de complete pomp wordt vervangen. Verwijder vreemde voorwerpen of vervang de versleten of beschadigde pomp, draai de slangklemmen voorzichtig aan en controleer op lekkage voordat u de kast of het voorpaneel installeert, aldus wasmachine reparatie Amsterdam

Aandrijfriem laten vervangen

De aandrijfriem wordt gebruikt om de aandrijfmotor te verbinden met de transmissie in sommige wassers met topbelasting, of de aandrijfmotor met de wasmand in de meeste voorladers. De aandrijfriem wordt gebruikt om de aandrijfmotor te verbinden met de transmissie in sommige wassers met topbelasting, of de aandrijfmotor met de wasmand in de meeste voorladers.

De drijfriem kan ofwel een enkele V-vormige riem of een multi-ribriem zijn en is normaal gemaakt van rubber, maar kan een stoffen bekleding hebben. Op voorladers is de aandrijfriem normaal een riem met meerdere ribben en is ontworpen om te worden geïnstalleerd voor een nauwsluitende passing.

Bij riemaangedreven bovenbelastingsringen is de aandrijfriem normaal gesproken een V-riem met een textielbekleding om enig slippen mogelijk te maken of het kan een met rubber bedekte riem zijn met een looprol of andere spaninrichting om de hoeveelheid wrijving veroorzaakt door de motor te verminderen start op.

 

https://witgoedreparatieserviceamsterdam.nl/