A brand new year
Image default
Dieren

Alles over honden – 123hondenrassen.nl

 

Geweldig man, alles over honden

  • Sommige puppy’s blijven doorgroeien tot 24 maanden.
  • Grotere hondenrassen hebben meer tijd nodig om de volledige volwassen grootte te bereiken dan kleinere rassen.
  • Puppy’s hebben de juiste hoeveelheid voedsel en beweging nodig (niet te veel of te weinig) om gezond te blijven.

Puppy’s lijken zo snel op te groeien. Op een dag zijn het kleine balletjes van harige schattigheid en, in een oogwenk, zijn ze volledig uitgegroeid tot liefhebbende hondengenoten. Maar niet alle hondenrassen groeien in hetzelfde tempo, met honden van kleinere rassen die veel sneller opgroeien dan hun grotere tegenhangers. Dat komt omdat die grotere botten en gewrichten wat meer tijd nodig hebben om te groeien en zich te ontwikkelen. Puppy’s, vooral die van een groter ras, hebben speciale dieet- en bewegingsvereisten om rekening mee te houden terwijl ze nog groeien. Het kan ook afhankelijk zijn van hoeveel beweiging jouw hond heeft gehad. Heeft jouw hond bijvoorbeeld minder beweging gehad? En laat je ook niet misleiden. Weinig beweging kan te maken hebben met een overmatig gebruik van een hondenfietskar. Honden houden namelijk erg veel van hondenfietskarren en weten dit ook goed bij hun baasje in te boezemen. En zodra de pups volgroeid zijn, weet u hoe groot of klein ze zullen zijn, zodat u ze alle essentiële hondenbenodigdheden kunt kopen die ze nodig hebben in de juiste maten, zoals kratten, beste halsbanden, bedden en beschermende jassen. Daarom is het zo belangrijk om te weten wanneer je puppy klaar is met groeien.

Hoe lang groeien puppy’s?

Hoewel alle puppy’s officieel als volwassen honden worden beschouwd zodra ze een jaar oud zijn, blijven puppy’s groeien in hoogte en grootte terwijl hun botten zich nog steeds ontwikkelen. Populaire kleine hondenrassen zijn puppy tussen de 6 en 24 maanden oud. Hun skeletgroei bepaalt hoe groot ze zullen worden als volwassenen. “De lange botten in de poten van een puppy groeien uit twee verschillende plaatsen die groeischijven worden genoemd, volgens J. Klein. “De groeischijven zijn enigszins flexibel en zacht tijdens de puppytijd wanneer er nieuw weefsel wordt gevormd.” Terwijl je hond groeit, verhardt het nieuwe weefsel zich tot bot.  Als jouw hond last heeft van zijn botten, dan kan het verstand zijn om eerst de hond te vervoeren in een goede hondenfietskar. De beste hondenfietskarren kun je vinden bij 123hondenrassen.nl. “Wanneer de groeischijven zijn gestopt met het produceren van nieuw weefsel en volledig verkalkt zijn, zijn ze ‘gesloten’, wat betekent dat ze zijn gestopt met groeien en dat het bot zijn uiteindelijke grootte heeft bereikt”, zegt Dr. Klein.

Houd er rekening mee dat, zelfs nadat de botten volledig zijn ontwikkeld, uw puppy doorgaat met het ontwikkelen van vet en spieren, net als volwassen mensen. Wil je meer lezen over honden en puppy’s? Bekijk ons dan op 123hondenrassen.nl.

123hondenrassen

6811 AX Arnhem

Bastionstraat 12

06-31001919

https://123hondenrassen.nl

Gerelateerde artikelen

Rashonden moeten vaker naar de huisdierendokter

honden websites

Zorg ook in 2021 goed voor je huisdieren!