A brand new year
Image default
Bedrijven

Wat is het chiptunen van een auto

Chiptuning is een manier om de prestaties van automotoren te verbeteren. Op deze manier kan de motor zuiniger, sterker, sneller en stabieler worden gemaakt. Daarom is dit eigenlijk een manier om de motor te optimaliseren.

Hoe chiptuning werkt

Elke automotor levert de hoogste prestaties tot aan het maximum dat is ingesteld. Deze prestatie is uitvoerig getest in de fabriek, waardoor er geen fouten zullen optreden als de motor in de auto wordt gemonteerd en de auto wordt verkocht. Om deze reden wordt voor elke motor een zogenaamde “veiligheidsmarge” ingesteld. In feite betekent dit alleen dat de prestaties van de motor zodanig worden beperkt dat er geen problemen zijn met de motor. Een deel hiervan is om de motor normaal te laten werken onder zware omstandigheden en met slechte vloeistoffen (olie en brandstof). Deze veiligheidsmarge ligt onder normale omstandigheden ver onder de maximale limiet die de motor daadwerkelijk aankan.

Wat gebeurt er als chiptuning wordt toegepast?

Als u ervoor kiest om chiptuning toe te passen, moet dit gebeuren door een betrouwbare tuner die verstand heeft van de zaken. Gebeurt dit niet en treedt er een fout op, dan kan dit ernstige gevolgen hebben voor de motor! Let daarom altijd op de mensen die met uw auto gaan werken.

Daarom zijn er limieten ingesteld voor elk prestatietype op de ECU-module. Bij het gebruik van spaanaanpassingen worden deze limieten geoptimaliseerd naar grotere aantallen om een ​​snellere, efficiëntere en soepelere motor te verkrijgen. Daardoor zal de motor meestal comfortabeler werken.

Niet altijd zuiniger

Over het algemeen neemt na het afstellen van de chip de efficiëntie van de motor met ongeveer 5-10% toe. Het probleem hierbij is meestal dat wanneer de motor geoptimaliseerd wordt (dit heeft te maken met chiptuning), hij ook extra vermogen gebruikt. Houd er rekening mee dat hoe meer vermogen de motor heeft, hoe meer brandstof er in de motor moet worden gedaan en dus de auto onzuinig wordt. In dit geval zal het verbruik meer zijn, niet minder. Gebruik je dezelfde rijstijl als voor de chiptuning Rotterdam? Zo ontstaan ​​er geen problemen en kan de motor zuiniger zijn!

https://cts-chiptuning.com/chiptuning-rotterdam/

Gerelateerde artikelen

Stikstof en de woningbouw

Egaliseren van een vloer

Bewindvoering Middelburg hecht veel waarde aan u als persoon