A brand new year
Image default
Beauty en verzorging

Botulinetoxine

Botulinetoxine is een stof die door de botuline bacteriën wordt geproduceerd en vaak wordt toegepast in de medische en cosmetische industrie. De stof is veel bekender onder de merknaam Botox en kan gericht zenuwcellen in ons lichaam verlammen of laten ontspannen. Het is dan ook niet heel gek dat de stof wordt ingezet bij een rimpelbehandeling met Botox. Dit is niet de enige toepassing, naast de cosmetische industrie maakt ook de medische er gebruik van als middel tegen aandoeningen met een verhoogde spieractiviteit. Aandoeningen kunnen zijn: spasticiteit, dystonie of hyperhidrose. Ook schijnt Botox te helpen tegen constante migraine.

Botox wordt nog het vaakst toegepast in de wereld van de cosmetische industrie. Rimpels kunnen door Botox relatief gemakkelijk en goedkoop worden verwijderd. De stof focust op een selectie van spieren en verslapt deze. Door het verslappen raakt de huid ontspannen en gaat deze jaren jonger en strakker ogen. De effecten van een behandeling zijn ongeveer 3 tot 6 maanden zichtbaar en merkbaar, daarna kan men de behandeling gemakkelijk en veilig opnieuw ondergaan. Het wordt echter wel door de fabrikant afgeraden om vaker dan eens in de 3 maanden een Botox behandeling te ondergaan. Het is in Nederland verplicht om Botox toegediend te krijgen door een gediplomeerd arts. Nou zal je niet snel een mooie aanbieding voor een Botox behandeling scoren bij de huisarts of in het ziekenhuis, hiervoor zijn er namelijk speciale privé klinieken die als paddenstoelen uit de grond komen zetten.

Botox kent niet alleen een cosmetische toepassing, de stof kan namelijk ook een zeer sterke therapeutische werking hebben. Migraine is een verschrikkelijke ziekte met een hoop slachtoffers in onze westerse wereld. De hoofdpijn kan natuurlijk veel verschillende oorzaken hebben maar in veel gevallen spelen factoren zoals stres, spanning en lensstijl een grote rol bij het veroorzaken van de hoofdpijn. Wetenschappers raden daarom iets nieuws aan: gebruik Botox tegen hoofdpijn. Botox zal er voor zorgen dat de overspannen spieren weer hun rust pakken en waardoor de hoofdpijn zal afnemen.

http://faceland.nl/