A brand new year
Image default
Banen en opleidingen

Uw kind een prinsheerlijke tijd

Prinsheerlijke kindertijd, ook als de ouders er niet zijn

Veel ouders hechten grote waarde aan de manier waarop hun kroost wordt grootgebracht. Iedere ouder heeft wel zijn of haar eigen idee over wat een kind in ieder geval moet meekrijgen of bijgebracht moet worden. Toch gebeurt ook een groot deel van de opvoeding buiten het bereik van de ouders. Dat begint al op jonge leeftijd, als het kind wordt ondergebracht bij een kinderdagverblijf. Ook Yael Sfira, in 1994 zelf moeder van jonge kinderen, had die innige wens. Ze besloot zelf de handschoen op te pakken en begon in Amsterdam-Zuid een nieuw kinderdagverblijf, dat ze toepasselijk ‘My Little Prince’ noemde.

 

Rust en ruimte voor het kind

Inmiddels zit ze alweer bijna twintig jaar in het vak. Haar eigen kroost is alweer in de twintig en staat grotendeels op eigen benen, maar ze herkent ook bij de jonge ouders van nu dezelfde passie en wens in de opvoeding. ‘Doordat mensen nu vaak meer werken, en sowieso tweeverdiener zijn, zijn ze nog meer aangewezen op de hulp van anderen in de opvoeding van hun kinderen. Maar dezelfde bevlogenheid blijft. Ook nu, en misschien wel juist nu zoeken mensen een vertrouwde, rustige en ruimtelijke omgeving waar hun kind zich vrijelijk kan ontwikkelen,’ aldus de eigenaresse.

 

Nog altijd met plezier aan het werk

Het kinderdagpaleis, zoals Sfira het ’tweede thuis’ ook wel liefkozend noemt, is met 320 vierkante meter groter qua oppervlak dan de meeste verblijven in de regio. Dat is zeker ruim, als je bedenkt dat er principieel niet meer dan twee groepen kinderen worden opgevangen. ‘Op die manier kunnen we echt de ruimte en liefdevolle begeleiding bieden die kinderen in deze leeftijdscategorie nodig hebben. En dat dat aanslaat, merken we aan de reacties van de ouders. Mede daardoor gaat ons team nog iedere dag met heel veel plezier naar het werk. En veel van ons het zien als iets dat meer dan werk alleen is. Deze kinderen zijn onze toekomst. En die verdient absoluut aandacht en toewijding.’

 

http://www.thelittleprince.nl